tiistai 12. marraskuuta 2019

Jo NesbØ: Macbeth

                                      Jo NesbØ: Macbeth
JohnnyKniga

Teos perustuu William Shakespearen samannimiseen näytelmään. En kuitenkaan ole tutustunut alkuperäiseen tekstiin, joten arvioin tämän kirjan omana itsenään ilman vertailuja.

Tarina kertoo arvostetusta poliisin erikoisjoukkojen johtajasta Macbethistä ja hänen rakastetustaan Ladystä, jotka selviytyvät rikollisjengien, huumeiden ja petttureiden pyörittämässä kaupungissa. He pääsevät toisien avustamana ja toisia tieltään raivaten ylenemään kaupungin hierarkiassa ja lopulta ovat hyvin lähellä ehdotonta valtaa.

Tarina on väkivaltainen ja lähes toivoton. Veri valuu ja tapahtumapaikkana olevassa kaupungissa ei koskaan paista aurinko. Kaiken raakuuden keskellä kirjailija tarttuu pieneen yksityiskohtaan ja kuvailee sitä elävästi. Ja sitten taas tempaisee mukaansa Gatlingien sarjatuleen. Antaa toivoa ja ottaa sen pois. Kuvailee hahmon loputtoman julmana ja omatunnottomana ja pian paljastaa inhimillisyyden.                                                Paljastaa historian, jonka musertavuutta ei voi näyttelemällä                                                                   paeta.

Pisaran ote irtosi. Se tipahti sarvenkärjelle ja valui siitä kiiltävälle moottoripyöräkypärälle. 
- Olen sille velkaa helvetin.

Arvosana: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti