tiistai 12. marraskuuta 2019

Helena von Zweigbergk: Joka häpeää kantaa

Kansikuva
Joka häpeää kantaa
Helena von Zweigbergk: Joka häpeää kantaa

Entinen prostituoitu ja huumeidenkäyttäjä Laura istuu vankilassa ja kirjoittaa muistelmiaan kokemuksistaan ja asiakkaistaan. Iljettävistä asiakkaistaan, joilla on häpeällisiä salaisuuksia. Asiakkaita, jotka ovat julkisuuden henkilöitä.

Vankilapappi Ingrid vatvoo suhdettaan Andersiin ja kireitä välejään vankilan johtajaan. Hän haluaa auttaa Lauraa, vaikka huomaa pian miten suuren skandaalin muistelmien julkaiseminen aiheuttaisi.

Alussa tarina tuntui mielenkiintoiselta, mutta kerronta vähän pitkäveteiseltä. Ingridin ongelmat sulhaseensa ja häiden järjestämisen vaikeus suorastaan turhanpäiväiseltä. Liekkö niillä sitten isompi merkitys kokonaisuuden kannalta, koska Ingrid on seikkaillut jo useammassakin teoksessa. Lopussa jännitys alkoi kuitenkin lisääntyä ja loppuratkaisu pääsi jopa jossain määrin                                                                  yllättämään.

Päältä katsoen elämäni oli loistokasta. Kalliita ravintoloita ja ylellisiä klubeja. Mutta joka kerta kun menimme johonkin niistä ihanista paikoista, inho ja huoli kaiversivat mieltäni. Tiesin että siellä istuisi hienoon pukuun pukeutunut turska, jonka naam akirkastuisi, kun hän näkisi minut.

Arvosana 7,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti